Giedo van der Garde zal ook komend seizoen in het voorprogramma van de Formule 1 rijden. De Nederlander gaat in de GP2 rijden voor het Caterham Racing Team.

Het Caterham Racing Team is het GP2 team van Caterham F1 Team waar van der Garde test- en reservecoureur is. Van der Garde zal het werk als testcoureur en rijder in de GP2 gaan combineren. De 27-jarige Nederlander verwacht nog zes GP2 testdagen te rijden in Spanje voordat het GP2 seizoen begint op 23-25 maart in Maleisië.

Giedo zelf vindt het ideaal om zowel te testen en te racen voor Caterham: De combinatie van testen en ontwikkelen met het Caterham F1 Team en het racen in de GP2 met hetzelfde team is ideaal voor mij. Ik zal daardoor bij alle Formule 1 weekends aanwezig zijn met het team en een compleet GP2 seizoen rijden. Dat houdt me scherp. Ik ga me nu eerst voorbereiden op het testen en ervoor zorgen dat we regelmatig punten scoren gedurende het seizoen. Ik vind het geweldig om F1 ervaring op te doen en tegelijkertijd GP2 te racen met Caterham Racing Team. Ik wil racen en ben blij met een volle agenda dit jaar.