Giedo van der Garde heeft tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi weer een knappe prestatie geleverd. De Nederlandse F1-coureur van Caterham bleef op het Yas Marinas circuit andermaal zijn Franse teamgenoot Charles Pic alsmede de twee coureurs van Marussia (Jules Bianchi en Max Chilton) ruimschoots voor. Na 55 ronden werd hij als achttiende afgevlagd.


Zaterdag was de coureur tijdens de kwalificatiesessie ook al goed voor de dag gekomen door ook daarin Pic en de beide Marussia-coureurs voor te blijven. Dit was een van mijn beste raceweekends van het seizoen. Ik ben blij dat ik weer eens heb kunnen laten zien dat die Van der Garde niet alleen kan kwalificeren, maar ook kan racen. Ik heb het maximale uit de auto gehaald en dat geeft een supervoldaan gevoel, zei Van der Garde na afloop.


Giedo van der Garde kende in Abu Dhabi wederom een enerverend begin van de race. In de eerste bocht werd hij van achteren geraakt, ditmaal door Kimi Räikkönen. De Fin viel uit met schade, maar Van der Garde kon zijn weg vervolgen. Schrikken is een groot woord, maar ik had wel even zoiets van: wat gebeurt er nu weer? Ik spinde ook bijna, maar gelukkig kon ik door. Het kostte me wel twee plaatsen, maar die kon ik later gelukkig weer terugwinnen.


Na het incident maakte Van der Garde indruk met zijn snelle rondetijden. Hij liep zienderogen in op zijn Franse teamgenoot Charles Pic, die vervolgens van het team de opdracht kreeg om de snellere Van der Garde te laten passeren. Van der Garde bouwde die voorsprong daarna gestaag uit en tijdens de tweede stint waren zijn rondetijden lange tijd zelfs vergelijkbaar met de Toro Rosso’s en de Williams van Valtteri Bottas.


Van der Garde: Het was een heerlijke race om te rijden, maar na de vroeg uitvalbeurten in Japan en India had ik dit ook wel weer even nodig. Het goede gevoel is weer helemaal terug. Ik blaak ook van het zelfvertrouwen. Sinds de zomerstop gaat het over het algemeen gewoon ontzettend goed en ik ben blij dat ik die vorm ook tegen het einde van het seizoen kan tonen. Het is toch belangrijk om juist in deze fase van het seizoen goed voor de dag te komen. Want dit is de periode dat ook voor volgend jaar de kaarten worden geschud.


Met nog twee races voor de boeg hoopt Van der Garde nog steeds met Caterham de tiende plaats in de WK-stand te kunnen heroveren op Marussia. Ik voel dat het er nog steeds in zit. We pushen maximaal met het hele team, dus aan ons zal het niet liggen, aldus Van der Garde.

By peter