Op een mooie zondag hebben vanmiddag Giedo van der Garde en Nico Rosberg het publiek op City Racing in Rotterdam vermaakt. Van der Garde reed in de Caterham en vroeg tijdens de demo zelfs zijn vriendin ten huwelijk. Rosberg vermaakte het publiek in de Mercedes. Romain Grosjean was ook aanwezig, hij reed echter niet.

Het publiek was weer in grote getallen op het gratis evenement afgekomen. De voorspelde regen bleef uit, zo nu en dan brak er zelfs een lekker zonnetje door. Alle reden dus voor Van der Garde om het publiek op een groot aantal donuts te trakteren.
Prachtig dit, het blijft toch je thuispubliek. Om dan een in Formule 1- auto te stappen en donuts te mogen draaien maakt het helemaal mooi, een groot feest.
Voor Van der Garde werd het nog een groter feest toen hij zijn auto stopte op het circuit en zijn vriendin ten huwelijk vroeg, zijn vriendin beantwoorde dit verzoek positief waarna een luid gejuich uit het publiek opsteeg.

Naast Caterham en Mercedes waren er ook de demonstraties van de Engelsman Terry Grant, de NL Drift Series met Tim Coronel, vrouwelijke coureurs met de Racing Divas, en diverse Dakar bolides.Daarnaast waren er parades met Ferrari, Lamborghini, Maserati, Mercedes, en BMW’s. Oud-premier Jan-Peter Balkende was net als voorgaande jaren weer aanwezig, net als burgemeester Aboutaleb, minister Jan-Kees de Jager, Ivo Opstelten en René van der Gijp.

De organisatoren Robert Heilbron en Herman Vaanholt kijken ook terug op een geslaagd evenement:
We zijn trots dat zoveel bezoekers ook dit jaar weer naar Rotterdam zijn gekomen voor ons evenement. Dat we dit jaar met Romain Grosjean en Nico Rosberg twee coureurs uit de top 10 van de Formule 1 naar City Racing hebben kunnen halen is echt een prestatie van formaat. Dit geeft aan dat ons evenement hoogaangeschreven wordt. Ook de komende jaren zullen bezoekers verzekerd zijn van ons evenement.

Kortom Rotterdam City Racing heeft dit jaar opnieuw aangetoond, dat het zonder hoofdsponsor Bavaria, ook een prima editie kan organiseren. We kijken nu al uit naar volgend jaar.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.