Giedo van der Garde heeft zondag een goede indruk achtergelaten in de sprintrace op het circuit van Monza. De GP2-coureur van Caterham Racing was als 24e gestart, maar werd na 21 ronden als tiende afgevlagd. Ondanks zijn knappe inhaalrace scoorde hij echter geen punten voor het kampioenschap. De sprintrace werd gewonnen door de Italiaan Davide Valsecchi.

Voor Van der Garde liep zijn raceweekend in het Italiaanse Monza uit op een teleurstelling. Na zijn sterke kwalificatie op vrijdag (tweede tijd) viel hij zaterdag in de hoofdrace al in de eerste bocht uit met motorpech (kapotte oliepomp). In de sprintrace kon de McGregor-coureur zich nog wel enigszins revancheren door op te rukken tot de tiende plaats, maar de wrange bijsmaak van een verloren weekend bleef.

Deze tiende plaats is voor mij een kleine pleister op de wonde, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik wel plezier heb gehad. De auto was snel en ik heb veel mensen ingehaald. Het was moeilijker om nog verder naar voren te komen vanwege de bandenslijtage, maar ik heb me uiteindelijk toch veertien plekken weten te verbeteren, zei Van der Garde.

Onderzoek naar zijn vroege uitvalbeurt op zaterdag leerde overigens dat er sprake was van een kapotte sensor. Van der Garde: Het was een softwareprobleem. In de autosport heb je de zaken helaas niet altijd zelf in de handen, zoals met voetbal of tennis. Maar deze tegenslag overkwam me wel op het slechtst denkbare moment.

Na 22 van de 24 races bezet Van der Garde de zesde plaats in het kampioenschap met 141 punten. De stand wordt aangevoerd door Davide Valsecchi met 229 punten. Over twee weken staan op het stratencircuit van Singapore de laatste GP2-races van dit seizoen gepland. Van der Garde, tevens testcoureur voor het F1-team van Caterham, hoopt daar nog een aantal plaatsen in het klassement te kunnen stijgen. In theorie behoort de derde plaats nog altijd tot de mogelijkheden. Van der Garde: Daar moeten we gewoon vol voor gaan. Wat dat betreft is er nog heel veel mogelijk.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.