GP2-kampioen Davide Valsecchi is heel erg van zichzelf overtuigd [wie de podium ceremonie’s van de GP2 heeft gevolgd, kan dat beamen]. Hij dicht zich daarom een goed kans op een stoeltje in de Formule 1 toe.

De Italiaan die gisteren ook in actie kwam op de Young Driver Test in Abu Dhabi noemde zichzelf de beste coureur buiten de Formule 1. Hij was in ieder geval wel de snelste man op de laatste dag in Abu Dhabi.

Elke GP2-kampioen op Pantano na is in de Formule 1 geëindigd, dus dat moet mij ook gaan lukken. Als ze me een kans geven haal ik er denk ik het maximale uit. Formule 1 is natuurlijk wel wat anders dan de GP2 maar het blijft dezelfde tak van sport. Het maximale uit de bolide halen die je tot je beschikking hebt. Ik denk dat ik het kan., aldus Valsecchi.

Frappant dat deze man Pantano noemt, want net als zijn landgenoot wist Valsecchi jarenlang niet te overtuigen tegenover andere coureurs die tegen hem uitkwamen in de GP2. Na 5 jaar (!) GP2 en daarvoor 3 jaar Worldseries / F3000 international, kan Davide nou niet meteen als een ‘kwikzilver-achtig talent‘ worden beschouwd. Eerder wist Valsecchi niet te overtuigen tegenover Grosjean, Maldonado, Hülkenberg en Giorgio Pantano. Terwijl ook coureurs als Sergio Perez, Luca Fillipi, Petrov en Bruno Senna te sterk voor hem waren.

Men kan zelfs spreken van een coureur, die puur op ervaring de kampioenschap in een promotionele klasse heeft gewonnen.

Toch was het team van Lotus tevreden over de Italiaan. Nu was de tijd van gisteren best netjes, maar als het waar is dat hij 5 setjes nieuwe softs had, ook weer niet zo schokkend. Bij Lotus hoeft Davide Valsecchie niets te proberen, want daar lijkt men verder te gaan met Räikkönen en Grosjean. Andere optie’s [Marussia, HRT] heeft de GP2-kampioen niet, omdat hij niet beschikt over een grote zak geld.