Vandaag kwam de Formula One Commission samen en werd er unaniem tegen de nieuwe reglementen gestemd! Resultaat?: 1.6 V6′en in plaats van viercilinders. Ook gaat de nieuwe motorenformule pas per 2014 in, een jaar later dan de FIA zou willen.

De commissie kwam woensdag op initiatief van Formule 1-baas Bernie Ecclestone in Londen bijeen. Ecclestone is een fervent tegenstander van de plannen voor een viercilinder 1,6 liter turbomotor. Ook Ferrari, Mercedes en Cosworth zien de krachtbron niet zitten.

Dit betekent niet dat dit ook definitief gebeurt, want over dit besluit moet de World Motorsports Council nog zijn goedkeuring verlenen. Het lijkt er echter wel op dat de invoering van de nieuwe regels in ieder geval wordt uitgesteld tot 2014, en wat de definitieve vorm zal zijn moet ook nog blijken.

Wat ook duidelijk is geworden, is dat er een heviger wordende strijd gaande is tussen Ecclestone en FIA-baas Jean Todt. Laatstgenoemde is zeer pro-viercilinder, terwijl Bernie juist de huidige V8-motoren wil behouden. De F1 Commission stemde als soort van compromis voor 1.6 liter V6 Turbo-motoren.

Alle autofabrikanten, dus ook Renault, staan hiermede aan de kant van Bernie Ecclestone en garanderen hun aanwezigheid in de Formule 1 voor de toekomst met de voorgestelde V6.

Ecclestone wint deze slag dus, zo te zien…