Volgens Argentijnse media is Jose Maria Lopez dichtbij een contract met USF1.

Lopez die sinds eind 2006 niet meer in een single-seater reed heeft recentelijk in een Formule 3 – auto gereden om weer te wennen aan een single-seater.

De manager van Lopez, Felipe McGough, liet weten dat hij spoedig witte rook verwacht: We hebben de laatste weken veel progressie gemaakt maar de feestdagen hebben het proces wat afgeremd. Het zijn gevoelige gesprekken. We moeten geduld hebben, het idee is dat het team met de bekendmaking komt.

Lopez zou 8 miljoen Dollar aan sponsorgeld beschikbaar hebben. Het Argentijnse bureau voor toerisme, de Argentijnse Top Race V6 series, en het bedrijf Kwan, zouden voor het bedrag garant staan. USF1 teambaas Peter Windsor zou al een superlicentie hebben aangevraagd voor Lopez. Verwacht wordt dat dit geen probleem is omdat de 26-jarige coureur in 2006 GP2 reed.

Ondertussen wordt de Brit James Rossiter, ex-Honda F1 testcoureur, ook in de verband gebracht met USF1. De vraag die nu rijst is dat USF1 bij de aanstelling van coureurs niet vooral naar het sponsorgeld kijkt, het team heeft ervaring nodig maar lijkt toch vooral voor de Dollars te kiezen. Volgens geruchten zou USF1 de Dollars ook hard nodig hebben, het team zou haar budget voor dit jaar nog niet rond hebben.

Slaat USF1 met Lopez de plank volledig mis? Of maken ze juist de goede keuze? Discussier mee op het forum in dit topic: “USF1, serieus op flop?”

By peter