Caterham introduceert in Abu Dhabi een groot aantal updates op de auto. Het team hoopt hiermee drie tot vier tienden van een seconde sneller te worden.

Giedo van der Garde komt opnieuw tijdens de eerste training [VT1] de baan op en zal dus ook met de updates aan de slag gaan.

De updates omvatten onder meer een nieuwe uitlaat, waarvoor het bodywork aan de achterkant van de wagen ook moest worden aangepast. Ook zijn er kleine veranderingen aan de vloer, diffuser en voorvleugel.

Abu Dhabi is een baan waar ik al eerder heb gereden, wat gezien de beperkingen die de eerste vrije training met zich meebrengt, een vrij groot voordeel is., weet de 27-jarige Nederlander, die na het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi ook deelneemt aan de rookietest.

Ik hoef dus niet eerst de baan te leren kennen. Ik kan het team gelijk vanaf mijn eerste run helpen met de nieuwe updates.

Caterham staat momenteel elfde in het constructeurskampioenschap en moet een keer minstens elfde worden in een race om Marussia voorbij te kunnen gaan. Lukt dat niet, dan zou het team naar verluidt ca. 20 miljoen dollar aan inkomsten van de FOM mislopen. En dat zou weer gevolgen kunnen hebben voor het eventuele aanblijven van de Fin Heikki Kovalainen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.