Vanmorgen berichtten wij over Michael Schumacher die naar het ziekenhuis was afgevoerd na een skiongeluk. Toen was zijn situatie nog onbekend en momenteel is er rondom zijn toestand nog steeds onduidelijkheid. Wel komt het PR-bureau van de Duitsers met een verklaring.

Michael viel op zijn hoofd tijdens een ski-trip in de Franse Alpen.Hij is vervoerd naar een ziekenhuis in Grenoble en krijgt medische hulp. We hopen dat men snapt dat wij nog geen informatie kunnen geven over zijn toestand. Michael droeg een helm en was niet alleen aan het skiën. Bij de val was niemand anders betrokken, zo valt er te lezen in de verklaring.

Schumacher was samen met vrienden en zijn veertien jaar oude zoon off-piste aan het skiën toen het ongeluk gebeurde op zondagochtend. Twee ski patrollers riepen de hulp van de helikopter in om Schumacher te vervoeren naar een hospitaal. Men vervoerde de oud Ferrari rijder eerst naar het nabijgelegen Moutiers alvorens hij werd overgebracht naar Grenoble.

In het ziekenhuis wordt Schumacher behandeld door Professor Gerard Saillant. Saillant is een goede vriend van Schumacher en een expert op het gebied van hersens en wervelkolom blessures. Ook Jean Todt zou bij Schumacher aanwezig zijn in het ziekenhuis.

Over de toestand van Schumacher heerst nog onduidelijkheid, maar James Allen zou van twee van zijn bronnen dezelfde informatie hebben verkregen omtrent Schumi zijn toestand. Het is een serieuze blessure, maar niet levensbedreigend, aldus Allen.

UPDATE 20:00

Franse media die zich aan het ziekenhuis hebben verzameld melden nu dat de toestand van de zevenvoudig kampioen in het laatste uur is verslechterd, er zou zelfs een neuroloog zijn overgekomen uit Parijs onder begeleiding van de Gendarmerie. Een dokter kon aan de verzamelde media melden dat de toestand nu levensbedreigend geworden is voor Schumacher.

Update 22:45

De toestand van Michael Schumacher is kritiek. De Duitser ligt in coma zo werd bevestigd door zijn management. Neurochirurgische behandeling was onmiddellijk nodig.