Gisteren hield de Grand Prix World Championship een vergadering waar ze aan de priv�-teams die meedoen aan de Formule1 hun visie uit de doeken deden. De vergadering had plaats in Clivedon bij Londen en na afloop was iedereen akkoord met de voorstellen van de GPWC.

Vooral het feit dat de GPWC “betaalbare competitieve motoren” wil aanbieden trok de priv�-teams over de streep. Ook het feit dat iedereen op dezelfde manier zal worden behandeld kon op veel bijval rekenen.

De groep werd opgericht door de autoconstructeurs die meer en meer ontgoocheld waren in het management van de Formule1. Ze willen in 2008 een nieuw F1-achtig kampioenschap opstarten. Ondanks de vele lofbetuigingen heeft nog geen enkel team officieel de F1 verlaten.

Sauber, Red Bull, Midland en Minardi houden hun officieel antwoord nog in beraad.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter