De kortere race van de GP2 in Monaco had – los van de incidenten tijdens de start – veel weg van een vrij inspiratieloze processie. Raffaele Marciello mocht vanop pole starten maar geraakte moeizaam op snelheid. Nieuw-Zeelander Richie Stanaway die naast Marciello op de eerste rij stond maakte gretig gebruik van de minder goede start van de Italiaan en nam de koppositie vlotjes over. Stanaway reed op beheerste manier weg van Marciello en behield na 30 rondjes enkele seconden over op de Italiaan om zo als winnaar over de streep te komen. De rookie behaalt zo niet alleen zijn eerste GP2 zege, maar bezorgt ook de eerste GP2 zege voor zijn team Status Grand Prix dat vorige vijf jaar actief was in de GP3.

Ook de Rus Sergey Sirotkin maakte een goede start en ging Julian Leal voorbij. Niet geheel onverwacht kwam er veel duwwerk te pas aan de start. Rio Haryanto werd in de hairpin gesandwicht tussen Rene Binder en Norman Nato waarop contact met de vangrail volgde. Ook Stoffel Vandoorne werd bijna in de vangrail geduwd maar hij kon het hoofd koel houden. Zoel Amberg en Johnny Cecotto reden elkaar ook in de vernieling in de eerste ronde. Na het ruimen van de brokstukken tijdens de virtuele Safety Car periode was er weinig actie, inhalen in Monaco blijft een huzarenstukje. Er volgde nog een tweede virtuele Safety Car periode door een overmoedige Jordan King die zijn rempunt miste bij het uitkomen van de tunnel en “dankzij” het achterwiel van Pierre Gasly’s DAMS in de lucht werd gekatapulteerd. Gelukkig kwam er geen salto aan te pas want anders had het slechter kunnen aflopen.

Stoffel Vandoorne eindigde op de achtste plaats waar hij tevens gestart was, maar de Belg behoudt de leiding in het puntenklassement met een stevige voorsprong op Rossi en Haryanto. Daniel de Jong eindigde race 2 als twaalfde. Mitch Evans, die bij het begin van het seizoen gezien werd als titelkanshebber blijft gefrustreerd achter omdat elektrische problemen ervoor zorgden dat hij net zoals in Barcelona zelfs niet op de startgrid van race 2 geraakte.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!