Na McLaren en haar wishbones, zit nu de turbo van Ferrari op de korrel van de overige teams. Het geval wil dat Ferrari om gewicht te besparen, géén metalen plaat onder de carbon ‘motorkap’ heeft geplaatst.

In plaats daarvan zeggen de Italianen dat ze het zogenaamde slakkenhuis van de turbo zo hebben ontworpen dat deze de brokstukken kan opvangen, mocht de turbine door een defect uit elkaar spatten.

Hiertoe heeft Ferrari besloten om de turbo met lucht én water te koelen, waarbij de extra watermantel fungeert als de vereiste extra laag tegen brokstukken. Het grote voordeel is dat de afmetingen van de radiatoren met 15% kunnen worden verminderd.

Het vermoedden bestaat dat Ferrari hiermee tussen de 3 en 4 kilo aan gewicht bespaart ten opzichte van Mercedes en Renault.

Tel daarbij op dat men er vanuit gaat dat Ferrari sowieso de lichtste motor heeft gebouwd en die besparing van 3 á 4 kilo geeft ze nog meer ruimte om met de ballast van de wagen te spelen.

De opponenten willen de oplossing omwille van de veiligheid nader laten onderzoeken, maar als die watermantel dik genoeg is zal de FIA het naar alle waarschijnlijkheid toestaan.

Slim gevonden van het oudste renstal van de grid!