De berichten over een mogelijke terugkeer van Honda en Toyota als motorleveranciers worden in twijfel getrokken, aangezien de Japanners niet hebben meegesproken over de nieuwe regels.

Volgens de geruchtenmolen zou Honda vanaf 2015 de fabriekspartner van McLaren worden, met mogelijk Sauber als tweede team. Toyota aast op een nieuwe samenwerking met Williams, mede om op die manier Kamui Kobayashi weer aan een stoeltje te helpen.

Rob White uit zijn twijfels aan de intentie’s van de Japanse autofabrikanten: Als deze fabrikanten echt terug willen komen, waarom zijn ze dan niet aanwezig bij de vergaderingen over de regelgeving betreft de motoren?

Iedere fabrikant mag, mits ze toestemming vragen aan de FIA, gewoon aanschuiven. Alleen Mercedes, Ferrari en wij zijn echter bij meetings aanwezig geweest, en ik kan me echt niet voorstellen dat je in 2015 wil meedoen zonder een woordje mee te spreken over het reglement.

White geeft ter nuancering nog wel aan dat Honda, Toyota en nog meer autofabrikanten een aantal jaar geleden bij de eerste gesprekken over het nieuwe motorreglement aanwezig waren: Audi, Cosworth, Ilmor, Toyota, Mecachrome en nog een aantal andere partijen waren er toen ook bij. Daarna bleef alleen Craig Pollock van PURE over. Uiteindelijk zijn wij drieën over gebleven., zo herinnert White zich.

Leave a Reply

Your email address will not be published.