Volgens Bernie Ecclestone is het goed mogelijk dat Barcelona van de kalender verdwijnt in de nabije toekomst. Volgens Ecclestone zal het werkveld van de Formule langzaam maar zeker verschuiven naar andere delen van de wereld. Steeds meer Europese Grand Prix locaties hebben moeite om de financiering van de races rond te krijgen. Het lijkt voor de formule 1 financieel en commercieel aantrekkelijker om buiten de grenzen van Europa te gaan racen. Ecclestone vertelde aan de Spaanse krant Marca, dat het goed mogelijk is dat er binnen enkele jaren nog maar vijf races in Europa verreden zullen worden.

Het evenement in Barcelona heeft een contract tot 2013 en volgens Ecclestone zal dit contract gehonoreerd worden, mits de organisatie van de race dit kan blijven uitdienen. Maar vanuit Barcelona klinken er steeds meer negatieve geluiden, de organisatie zou grote problemen hebben de balans op te maken en de financiering rond te krijgen.

Ja, we hebben een sterk contract, dus het zal van Barcelona afhangen of ze hiermee door willen gaan, aldus Ecclestone.

De eerste race van Barcelona was in 1991. Het bleek een mooi schouwspel te worden tussen Mansell, Prost, Senna en Schumacher. Zie hier de beelden.