Om haar ambities kracht bij te zetten, gaat Toyota een tweede windtunnel bouwen in Keulen, nabij de fabriek van het Japanse team. De renstal beleeft het beste seizoen in haar bestaan, maar is van mening dat er een tweede windtunnel nodig is om hun doel, het wereldkampioenschap te winnen, te kunnen realiseren.

” De meeste topteamshebben al twee windtunnels en met de gezamelijke toegang tot een tweede windtunnel met een schaal van 1:2 zijn we nu in staat om onze prestaties van de a�rodynamica te verbeteren. Om vanaf eind 2006 een tweede windtunnel tot onze beschikking te hebben is een groot voordeel, het helpt ons om ons doel,  het wereldkampioenschap te winnen, te vergroten.  “ verklaart John Howett.

Volgende maand zal er gestart worden met de bouwwerken en zal waarschijnlijk eind volgend jaar klaar zijn. Omdat er daarna een periode van 6 maanden nodig is voor de configuratie, is het erg onwaarschijnlijk om de tweede windtunnel te gebruiken voor de ontwikkeling van de bolide voor 2007.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!