De kans bestaat dat de Formule 1 in 2013 gaat rijden met twee soorten motoren. De teams zullen dan de keuze hebben om met V8 motoren of 1.6 liter turbomotoren te rijden.

Jean Todt, de president van de FIA, laat er geen gras over groeien. Ondanks vele protesten tegen zijn idee om 1.6 liter turbomotoren te gebruiken moet de overstap toch gemaakt worden. De teams zijn het hier nog niet mee eens omdat de kosten voor het ontwikkelen van de motoren behoorlijk hoog zijn. Jean Todt heeft nu het idee gelanceerd om een overgangsjaar te creëren. In dat overgangsjaar zullen de teams dus de keuze hebben uit de nieuwe 1.6 liter turbomotoren of een afgeknepen V8. Vanaf 2014 moet er dan met de nieuwe motoren gereden worden.

De laatste keer dat er met twee soorten motoren werden gereden was in 2006. Toro Rosso mocht toen gebruik maken van een afgeknepen V10. Dat kwam omdat Minardi (dat door Red Bull werd overgenomen) overeengekomen was met de FIA om nog een jaar met de V10 motoren van Cosworth te rijden.