Herman Tike, ontwerper van het circuit van Istanbul, heeft vandaag laten weten dat het circuit op tijd zal klaar zijn voordat de allereerste GP van Turkije wordt verreden. Eerder was het nog maar de vraag of alles op tijd zou af zijn, aangezien men te maken had met een opvallend strenge winter.

De GP wordt gehouden op 21 augustus en het circuit zal in totaal zo’n 70 miljoen dollar gekost hebben. Men werd beginnen bouwen aan het circuit in september 2003, maar na een zeer strenge winter ontstonden er geruchten dat het circuit misschien niet tijdig af zou zijn.

De Duitse ontwerper ontkent dit echter: ” De geruchten zijn nergens op gebaseerd. De enige waarheid is dat we een kleine vertraging van een maand hadden opgelopen die werd veroorzaakt door een onverwacht strenge winter. Om dit soort problemen op te vangen hadden we echter genoeg tijd ingepland. Het werk gaat steeds sneller en alles zal op tijd klaar zijn.  “

Klik hier om onze fotoreportage over het circuit van Turkije nogmaals te bekijken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!