Verstappen definitief weg bij Minardi

Jos Verstappen rijdt komend seizoen niet meer voor Minardi. Verstappen en zijn sponsor Trust hebben Minardi donderdag laten weten geen vertrouwen te hebben in verdere samenwerking.

Het vertrek was woensdag al enigszins duidelijk, toen Minardi het tweede en tevens laatste ‘stoeltje’ aanbood aan de Hongaarse autocoureur Zsolt Baumgartner. Teambaas Paul Stoddart liet donderdag weten dat Verstappen nog maar weinig kans maakte bij Minardi.

De kans dat Baumgartner volgend jaar voor Minardi rijdt is 90 procent, voor Verstappen stond de deur nog op een kier. “Als er met Zsolt iets fout mocht gaan, is er nog een mogelijkheid voor Jos’‘, zei Stoddart op het moment dat hij nog niet op de hoogte was van het besluit van Verstappen en zijn geldschieter. Die zetten verder in op de huidige onderhandelingen met renstal Jordan.

Trust zegt in een verklaring zich niet langer te willen associ�ren met het team van Minardi, aangezien daar “technologische ontwikkelingen en dus verbeteringen achterblijven’‘. De fabrikant van technologische producten wil daarom niet verder. De bolides van Minardi bleken vorig seizoen kansloos in de F1. Verstappen en Trust verwachten komende jaargang geen vooruitgang bij die renstal.

Aanvulling op het bericht van Eric

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter