Verschillende teams geven vandaag de dag de voorkeur aan paydrivers om het voortbestaan van het team te garanderen. Het vertrek van Jarno Trulli bij Caterham begin 2012 was destijds al een teken aan de wand van deze [huidige] trend.

Jarno Trulli werd vervangen door Vitaly Petrov, die de nodige roebels meebracht uit Rusland. Dat bood Caterham de nodige ruimte om te kunnen overleven., vertelt Trulli ruim een jaar later. Mensen hadden niet door dat ik zelf ben weggegaan bij het team. In mijn ogen had Caterham totaal geen toekomst.

Ik werd al niet betaald door het team, dus voor het geld had ik niet hoeven blijven., gaat de enkelvoudig Grand Prix-winnaar verder.

Ik had er dan ook vrede mee toen ze me meldden dat ik kon vertrekken. Ik had een langer verblijf bij het team wel af kunnen dwingen vanwege mijn contract, maar het had geen verschil gemaakt. Niet voor het team, niet voor mij, niet voor mijn carrière. Ik heb er zelf voor gekozen om weg te gaan bij Caterham. Ik heb het team zodoende een kans gegeven om te overleven.

Helaas is Trulli niet zo kritisch op zichzelf, als dat hij is op Caterham. De Italiaan boekte zelf ook niet echt veel progressie en hij was ook weinig beter dan zijn opvolger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.