De meeste F1-rijders staan erom bekend dat ze nooit een gevecht opgeven, maar altijd alles zullen geven om een duel te winnen. Soms is het echter verstandig om met al je ervaring te beslissen even in te houden.

Een coole Jarno…En dat is exact wat Jarno Trulli in de eerste bocht van de Grote Prijs van Bahrein deed. De Italiaan startte achter Michael Schumacher, die bij de start meteen uitweek om pal voor Trulli te gaan rijden. In de eerste bocht nam de Toyota-rijder echter de binnenkant, wat meestal voordeel oplevert bij een inhaalmanoeuvre.

Maar Trulli kwam uit die bocht achter Schumi’s Ferrari. En nu legt hij uit waarom: “Ik maakte een goede start en reed naast hem in de eerste bocht. Maar Michael staat er niet om bekend gas terug te nemen. Ik besliste dat ik mijn hele race niet wilde opgeven door moedig te zijn en te crashen.”

Jarno denkt wel dat Schumacher met weinig benzine rondreed. Dat zullen we echter nooit weten, aangezien de Duitser door een hydraulica-probleem moest opgeven in de elfde ronde, voor z’n eerste pitstop. “Ik denk dat ik de Ferrari had kunnen verslaan,” aldus Trulli.

Voor Imola is hij dan weer voorzichtiger: Toyota heeft het in haar korte F1-geschiedenis nooit goed gedaan tijdens de race dichtbij San Marino…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter