Robin Frijns testte deze week drie dagen voor Trident in de GP2-series. De Nederlander maakte een goede indruk, zo was hij sneller dan zijn ervaren teamgenoot Nathanael Berthon.

Ook Trident teambaas Maurizio Salvadori was vol lof over Frijns:
Meteen vanaf liet Robin zien snel te zijn. Het is belangrijk om te weten dat hij één van de twee debutanten zonder ervaring met de GP2-auto of de Pirelli-banden was. Zoals we weten is deze wagen zeer veeleisend en is bandenmanagement cruciaal voor top tien-klasseringen.

Robin demonstreerde direct zijn capaciteit om zich aan te passen en behaalde al snel bevredigende resultaten die zijn potentieel laten zien. Wat telt is dat hij onder gelijke omstandigheden en bij race – simlaties, dat wil zeggen alle coureurs op gebruikte banden, telkens tot de voorhoede behoorde.

Frijns over de test:
Dit smaak absoluut naar meer. Ik moet nog wennen aan de Pirelli banden, dat was namelijk de eerste keer dat ik met deze banden reed. Voor het komend seizoen is er wel geld nodig, Sauber hier helaas weinig in betekenen, hopelijk stapt er nog één sponsor in. Ik zou dit jaar heel graag GP2 willen rijden.

By peter