Toyota heeft besloten dat het geen verder beroep zal aantekenen tegen de bestraffing die Jarno Trulli van de derde naar de twaalfde plek verwees in de Grote Prijs van Australië. Dat liet het team vandaag weten nadat het eerder al te horen had gekregen dat tegen tijdstraffen toch geen beroep kan worden aangetekend.

Tijdens de laatste safety car-periode van de race ging Trulli even van de baan, waardoor Lewis Hamilton de derde plek van hem overnam. Even later vertraagde de Brit in opdracht van zijn team, om de positie terug te geven aan Trulli.

Het is echter verboden om in te halen wanneer de safety car op de baan is, dus Trulli kreeg na de race een tijdstraf van 25 seconden. Omdat de race tot en met de laatste ronde achter de safety car werd gereden, betekenden deze 25 seconden dat de Italiaan helemaal terugviel naar de twaalfde plaats.

Deze straf was voer voor heel wat discussie, omdat ze niet in verhouding staat tot de gebeurde feiten. Vast staat echter dat de regels in deze kwestie klaar en duidelijk zijn, en dat de stewards van de GP van Australië geen enkele keus restte. De vraag is of de regels over tijdstraffen dan niet moeten worden bijgesteld, maar de kans dat dat gebeurt, is miniem.

By peter