Mike GascoyneDe nieuwe Toyota heeft nog niet echt een goede indruk nagelaten sinds hij vorig jaar werd voorgesteld, maar de wagen is op een maand tijd compleet herzien en zal tijdens de volgende testsessies in Barcelona uitgeprobeerd worden.

Mike Gascoyne zei tegen Autosport dat de aangepaste versie van de wagen met geen enkele andere kan vergeleken worden, en ze hopen in Keulen dat we dit ook aan de resultaten zullen zien.

“Alles is veranderd, zelfs de panelen die vastzitten aan de sidepods moesten eraf. Er is een nieuwe vloer, een nieuwe achterkant, nieuwe remleidingen, een nieuwe neus, een nieuwe voorvleugel, en nieuwe turning vanes. Kort samengevat, alles behalve de monocoque is nieuw. We hebben al onze middelen gebruikt. Anderen zullen hun wagen ook aanpassen, maar niet zoveel als wij hebben gedaan.”

“Het is veel werk, maar als je de beste prestaties wil halen uit een wagen die zo vroeg mogelijk moet rijden, dan moet je dit doen. Als je een compleet nieuwe wagen te vroeg klaar wil hebben dan stopt het ontwerpproces op dat punt. Maar een late deadline hebben zorgde voor ons dat we verder konden ontwikkelen. Het betekend dat we het drukker hebben, en het is duurder, maar ik vind dat Toyota z’n middelen moet gebruiken en zich moet beginnen gedragen als een groot team. Ik denk dat dit de juiste beslissing was. Het is waarschijnlijk een andere filosofie dan Toyota gewoon is, maar ze is wel meer flexibel – ze is natuurlijk ook wat riskanter.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter