De eerste meningen over het bijtanken zijn redelijk enthousiast. Onze gast-columnist Andre van Woerkom had het al over Flat out, all the way versus economisch racen.

Maar de maatregel moet nog worden goedgekeurd, en uitte Mercedes-bobo Toto Wolff meteen al zijn bedenkingen.

Tanken werd verboden omdat de auto’s te lang in de pits stonden en vanwege de kosten, zo legde Wolff uit aan de BBC. We onderzoeken nu of het tanken tegelijkertijd met de bandenwissel kan worden uitgevoerd. Dan hebben we het over een tankstop van 2 a 3 seconden.

Wie de oude stops bekijkt waar nog mocht worden getankt zal zijn bedenkingen hebben, of dat plan een kans van slagen heeft.

De kosten om het tanken weer toe te staan zijn onveranderd hoog gebleven, maar we doen het om de sport aantrekkelijker te maken. Mits de kosten in de hand kunnen worden gehouden zullen wij ervoor zijn. Anders zal het niet doorgaan.

Zelf ziet Toto Wolff meer potentie in minder stringente regels voor de aerodynamica.

Ik zie meer in een agressievere look van de auto’s. Het vergt wel de nodige studie en rekenkracht, maar de meeste mensen in de sport willen ook meer vrijheid qua aerodynamica.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!