Tonio Liuzzi verkeert in dezelfde situatie als vorig jaar, ondanks een getekend contract voor volgend jaar is zijn toekomst in de Formule 1 uiterst onzeker. Vorig werd de Italiaans op het laatste moment gedumpt, ondanks een contract voor 2011, door Force India. Liuzzi vond toen onderdak bij HRT maar lijkt nu opnieuw op de schopstoel te zitten.

HRT maakte gisteren bekend dat Pedro de la Rosa volgend jaar voor het team zal gaan rijden. Voor het stoeltje naast De la Rosa praat HRT naar verluidt met Red Bull (Daniel Ricciardio of Jean Eric Vergne), Dani Clos, en Giedo van der Garde. De la Rosa neemt nauwelijks sponsorgeld mee, dit betekend dat een tweede coureur flink zal moeten betalen. Geld zal voor het tweede stoeltje de doorslag geven. Feit is dat alle drie de partijen aanzienlijk meer te bieden hebben dan Liuzzi.

De la Rosa dankt het stoeltje voornamelijk aan zijn nationaliteit, de Spaanse. HRT wil zich namelijk nog meer als Spaans team profileren en overweegt zelfs haar fabriek in Valencia te vestigen. HRT heeft nu al een bescheiden logistiek centrum in Valencia en bouwt en ontwerpt haar auto’s in Duitsland.

By peter