Het debuut van Max Verstappen komend seizoen bij Scuderia Torro Rosso blijft de gemoederen bezig houden. Met name zijn leeftijd tijdens zijn debuut van slecht 17 jaar stuit nog altijd op de nodige kritiek. Nooit eerder was er een Formule 1 coureur zo jong actief in de Formule 1.

In het rijtje van personen die hun mening over Max en zijn leeftijd geven is het nu de beurt aan Jean Todt, voorzitter van de internationale autosportbond FIA. Hij is duidelijk in zijn bewoordingen: Verstappen is te jong!

Todt zegt op de Italiaanse zender RAI :Persoonlijk vind ik Max Verstappen te jong voor de Formule 1. Reden voor Todt om het behalen van de superlicentie te bespreken tijdens de recente bijeenkomst van de World Motor Sport Council in Doha. Gevolg van deze bespreking was het aanscherpen van de eisen voor het behalen van een superlicentie. Jean Todt zegt: Met ingang van 2016 is het voor coureurs niet meer mogelijk om dat papiertje te halen zonder dat ze een gewoon rijbewijs hebben. Dat lijkt me niet meer dan logisch.

Door de aanpassing van de regelgeving zal Max Verstappen waarschijnlijk voor altijd de jongste Formule 1 coureur ooit worden. Het debuut van Verstappen zal plaatsvinden tijdens de Grand Prix van Australië in maart 2015, waar Max uit zal komen voor het team van Scuderia Torro Rosso. Aan de zijde van Max debuteert zijn 20 jarige teamgenoot Carlos Sainz.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter