Ferrari-teambaas Jean Tot zegt dat hij optimistisch is voor de rest van dit seizoen, maar het Ferrari-team zal harder dan ooit werken.

Het zijn moeilijke tijden voor Todt en zijn mannen. In Hockenheim scoorde Michael Schumacher slechts 2 punten dankzij een lekke linkerachterband, terwijl teamgenoot Barrichello in de eerste bocht al gesandwicht werd door Ralf Schumacher en Kimi Ra�kk�nen.

Todt tegen de Ferrari-website:

“Deze race was duidelijk een aanzienlijke teleurstelling, vooral omdat in de eerste ronde drie wagens van drie verschillende leidende teams verloren, inclusief Rubens Barrichello.”

“We waren niet in de positie om de race te winnen, maar we stevenden af op een tweede plaats, wat iets zeer bevredigend was, maar ongelukkige feiten beslisten anders en Michael kon slechts zevende eindigen na een traag leeglopende band die nog een pitstop vereiste, terwijl hij veel tijd verloor om in de pits te geraken.”

De Fransman sprak verder dat Montoya’s zege aan het pakket van Williams lag en niet zo zeer aan de dominerende bandenfabrikant Michelin:

“Het was een erg dichte wedstrijd en blijkbaar een race waar het pakket Williams, BMW en Michelin het competitiefst was. Dat wil niet zeggen dat het volgende keer ook zo zal zijn. Maar ik denk niet dat we ons moeten concentreren op de motor, de wagen of de banden: het was het hele pakket dat zeer goed was.”

Nu is er de gebruikelijke zomertestban, zodat de teams niet op circuits mogen testen en de teamleden kunnen recupereren. Maar het harde werk zal verdergaan in de fabriek in Maranello. Maar Jean Todt geeft toch toe dat de Hongaarse GP een moeilijke GP zal zijn:

 

“Ik denk dat Hongarije een moeilijke race zal zijn voor ons. Hopelijk niet zo moeilijk als deze, maar het zal moeilijk zijn. Ik denk dat de andere erna beter zouden moeten gaan. Maar terwijl we dat zeggen, zullen we proberen een goede race te houden in Boedapest.”

De Ferrari-teambaas geeft dan wel toe dat de rest van het seizoen moeilijk zal zijn, maar hij gebruikt ook het argument dat ze nog steeds aan de leiding staan in beide klassementen. Michael Schumacher leidt het rijderswereldkampioenschap met 6 punten voorsprong op Montoya. Het Ferrari-team heeft slechts twee punten voorsprong op Williams in het constructeurskampioenschap.

 

“‘t Is een hard, moeilijk en competitief kampioenschap: vier races van het einde zou Michael nog steeds wereldkampioen kunnen worden en Ferrari leidt het constructeurskampioenschap. Maar dat gezegd zijnde, zullen de laatste vier races heel moeilijk zijn.”

Voorlopig is het voor iedereen spannend afwachten wie in welk WK aan het langste eind zal trekken. We krijgen nog een spannende slotfase dit seizoen…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter