De F1 kalender zal volgend jaar wellicht achttien wedstrijden tellen. Bernie Ecclestone, grote baas van de Formule 1, probeert namelijk de Grote Prijs van Canada alsnog te laten doorgaan.

Momenteel telt de kalender 17 wedstrijden, waaronder de GP van Bahrein, China en Belgi�. Deze Grote Prijzen werden in 2003 niet verreden. De wedstrijd in Canada werd aanvankelijk geschrapt omdat de Canadese regering een verbod op tabaksreclame uitvaardigde. Veel teams worden gesponsord door tabaksproducenten.

Ecclestone heeft de autosportfederatie FIA een uitstel van twee weken gevraagd voor het indienen van de kalender. In dat tijdsbestek wil Ecclestone steun krijgen van de F1 teams om in 2004 achttien wedstrijden te rijden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter