De FIA heeft besloten het DRS-systeem voor de Grand Prix van Monaco niet te verbieden, ondanks dat een aantal coureurs zijn zorgen heeft geuit over het gebruik van de beweegbare achtervleugel door de straten van het microstaat.

Niet alleen ontbreekt er een lang recht stuk waar het systeem effectief kan worden ingezet, maar de coureurs vrezen ook dat de veiligheid in de knel komt als het Drag Reduction System vrij gebruikt mag worden tijdens de trainingen en kwalificatie.

De FIA had in Istanbul Park gesprekken gevoerd met coureurs en teams over de situatie. Niet alle renstallen bleken voorstander van het verbod van te zijn. De teams zagen het niet zitten om speciaal voor de Grand Prix in Monaco een nieuwe achtervleugel te ontwikkelen. Ook vanuit het oogpunt van kostenreductie was het ongewenst om met een specifieke achtervleugel te komen, die op geen andere circuit van het F1-kalender kan worden gebruikt.

Omdat men het oneens was, wat typisch de Formule 1 is, heeft FIA-racedirecteur Charlie Whiting de teams in een brief laten weten dat de DRS is toegestaan in Monaco.

Wat vinden jullie ervan? Een goede beslissing van de FIA of is het de zoveelste blunder van de ‘scheids’?
Discussieer mee op het forum!