De angst groeit dat de eerste grote prijs van Korea in gevaar komt, welke gepland staat op 24 oktober dit jaar.

In eerste instantie was de angst op basis van achterstanden bij de aanleg van het circuit.

Bernie Ecclestone heeft onlangs nog aangegeven dat de bouw van het circuit op schema ligt en dat er geen zorgen meer zijn.

Helaas zijn ditmaal niet de bouwvertragingen de oorzaak van de twijfel, maar de politieke spanningen tussen Zuid en Noord Korea.

Zuid Korea beschuldigt Noord Korea ervan een Marine schip tot zinken te hebben gebracht middels een torpedo, hierbij kwamen 46 opvarende om het leven. Noord Korea reageerde op deze beschuldiging door te dreigen met een regel rechte oorlog.

“Als het werkelijk oorlog is, zullen we daar niet racen.” zo sprak Ecclestone in Turkije.

De Finse krant Turun Sanomat schreef dat er door de politieke instabiliteit wederom een achterstand is opgelopen bij de bouw van het 5,62 km lange circuit.

Gezien de onzekerheid, zijn de teams (nog) niet bereid hun race uitrustingen en gereedschappen vooruit te sturen als er geen garantie is voor een race.
De teams hebben zelfs nog geen vliegtickets en hotels geboekt voor het personeel, terwijl deze voor Abu Dhabie en Brazilie wel zijn gereserveerd.

Dit is een duidelijk teken aan de wand dat de teams rekening houden met een annulering van het evenement.
Als het werkelijk zover komt betekent dit dat er een zeldzame vier weken vakantie zitten tussen de grote prijs van Japan en die van Brazilie.