Het leek er even op dat de veiligheidsvoorschriften voor de GP van Silverstone dit weekend verstrengd zouden worden na de aanslagen die vanmorgen plaatsvonden in het centrum van Londen, waar nu al gesproken wordt van 40 doden.

Er werd aangekondigd dat een crisisvergadering zou plaatsvinden in Silverstone en een verklaring werd later op de dag verwacht. Die uitspraak is er nu, en het blijkt dat men toch tevreden is met de normale veiligheidsmaatregelen rond het circuit.

Op de website van het circuit staat het volgende te lezen: “Na de gebeurtenissen vandaag in Londen zou Silverstone alle bezoekers graag verzekeren dat de veiligheid van zowel toeschouwers als deelnemers van prioritair belang is. Silverstone heeft een set goed ingestelde veiligheidsmaatregelen die in detail overneegekomen en gepland zijn met de politie en andere instellingen. Silverstone is er gerust in dat deze maatregelen genoeg zijn om de veiligeheid van alle aanwezigen te verzekeren.”

Verder zijn er al vele reacties binnengekomen van mensen uit het F1-wereldje zelf. Jacques Villeneuve hoopt bijvoorbeeld dat de F1 niet belangrijk is op wereldvlak, zodat de race geen doelwit kan zijn van aanslagen. Hij schat de kans daarop alleszins klein, want ook al zijn er misschien 100.000 toeschouwers aanwezig op zondag, het aantal mogelijke slachtoffers in het openbaar vervoer is toch veel groter. Silverstone zelf kan ook niets doen om de veiligheid te garanderen.

Jenson Button en Fernando Alonso zeggen beiden dat het niet de manier is om te beginnen aan het weekend, maar vinden dat het weekend gewoon moet doorgaan, ook al betuigen ze hun medeleven met de families van de slachtoffers.

Ross Brawn heeft z’n bagage wel moeten laten nakijken toen hij aankwam op het circuit, net als de vele F1-medewerkers die bij hem waren. Dit gebeurde om alle mogelijke problemen te vermijden.

Wat w�l gehinderd is door de aanslagen, is het vervoer van mensen naar het circuit vanuit Londen. Vele journalisten en ook teampersoneel hebben hun basis in Londen of komen via het vliegveld Heathrow in Groot-Brittanni� en moeten van daaruit aan Silverstone zien te geraken. Met het hele openbaar vervoer (behalve enkele taxi’s) dat in de metropool lam ligt, is dat geen sinecure. Enkele vroege media-evenementen werden dan ook afgelast.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter