Twee weken.

Zoveel tijd heeft de Britse Thai Alexander Albon gekregen om zijn stoeltje naast Max Verstappen te behouden voor 2021.

Albon krijgt het hele jaar al kritiek, omdat hij de snelheid van Verstappen niet kan bijbenen. De Nederlander scoorde dit jaar 147 WK-punten, tegenover slechts 64 voor zijn Thaise teamgenoot.

En dat vindt men een te groot verschil. Een opvolger zou zeer ervaren moeten zijn. Red Bull wil vooral meer punten scoren in een weekend. En daar komt Nico Hülkenberg om de hoek kijken.

Volgens de Britse Autosport stond Hülkenberg twee weken geleden al stand-by om in te vallen voor Albon, die een coronatest met een onduidelijke uitslag had voorafgaand aan de GP van de Eifel. Een tweede test van de Thai bleek negatief, zodat hij kon rijden.

Hülkenberg werd vervolgens door Racing Point opgeroepen als invaller voor de –uiteindelijk– wel besmette Lance Stroll.

Dat Red Bull de ‘Hulk’ op het oog heeft, is ook slecht nieuws voor Pierre Gasly. In het verleden bleek de verrassende winnaar van Monza 2020 al weinig succesvol bij Red Bull. En het gerucht gaat dat Gasly niet meer zo goed ligt bij de ‘decisionmakers‘ van Red Bull Racing.

Insiders fluisteren dat zowel Kvyat als Gasly op de schopstoel zouden zitten.

Immers is Sergio Perez nog altijd op zoek naar een team en heeft Red Bull Yuki Tsunoda als beoogde debutant bij Alpha Tauri.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!