Valentino Rossi heeft de Italiaanse motorsportfans zondag in extase gebracht met een thuiszege in de Grote Prijs van Itali� op het circuit van Mugello. De vierde wedstrijd van het WK wegrace in de MotoGP verliep chaotisch.

Yamaha-coureur Rossi behaalde zijn tweede zege in het seizoen voor WK-leider Sete Gibernau (Spanje) op Honda en zijn landgenoot Max Biaggi, eveneens Honda. Gibernau, die ook twee keer triomfeerde, kwam door zijn tweede plaats in het WK op 86 punten, 10 meer dan Rossi en 14 meer dan Biaggi.

De Grote Prijs van Itali� moest zes ronden voor het einde wegens zware regenval worden afgebroken. Na het wisselen van banden gingen de rijders in dezelfde volgorde de baan weer op. Het regende toen nog licht.

Rossi zegevierde voor de derde achtereenvolgende keer op Mugello. Op zijn nieuwe machine van Yamaha maakte hij een einde aan de elf jaar durende hegemonie van Honda op het Italiaanse circuit. “Het was een ongelooflijke race. Ik moest in ��n wedstrijd twee verschillende races winnen; een op droog wegdek en een op nat.’’

Rossi leidde van start tot finish. Gibernau, die pole position had, kwam slecht weg en reed voortdurend in de achtervolging. De Japanner Shinya Nakano crashte tijdens de twaalfde ronde zwaar met zijn Kawasaki bij 300 km/u. Hij liep tientallen kneuzingen op.

De Argentijn Sebastian Porto behaalde in de klasse 250 cc zijn tweede overwinning. In de 125 cc was de overwinning voor de Italiaan Roberto Locatelli.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter