De Belg Bruno Thiry is vanavond in zijn Peugeot 206 tot Europees rallykampioen gekroond. Hij won de laatste rally niet, maar had aan een tweede plaats genoeg om kampioen te worden. Hij is de eerste Belg sinds 1995 dat Europees kampioen wordt. In dat jaar was Patrick Snijers de beste van Europa.

In de eindstand van het kampioenschap eindigden Bruno Thiry en de Portugees Miguel Campos beiden op 1400 punten, maar Thiry haalde vijf overwinningen en Campos haalde er eentje minder. Miguel Campos deed niet mee aan deze rally. Derde in de eindstand is de Tsjech V.Pech in de Ford, met 535 punten. Onze landgenoot Peter Tsjoen is nog vierde geworden met 270 punten.

De eindstand van de Rally van de Condroz:
1. F.Loix (Belgi� – Peugeot), 2:26�03.8
2. B.Thiry (Belgi� – Peugeot), +8.9
3. P.Tsjoen (Belgi� – Toyota), +55.8
4. P.Snijers (Belgi� – Subaru), +5�42.4
5. T.Van Parijs (Belgi� – Toyota), +8�30.9
6. B.Munster (Belgi� – Subaru), +11�17.8
7. X.Bouche (Belgi� – Mitsubishi), +11�38.3
8. D.Bruyneel (Belgi� – Toyota), +12�09.0
9. S.Jean-Jacques (Frankrijk – Renault), +12�12.5
10. L.Cols (Belgi� – Fiat), +12�33.9

Dit was het commentaar van kersvers Europees kampioen Bruno Thiry:

“Een wedstrijd is pas afgelopen wanneer je je wagen over de streep rijdt. De laatste twee ritten was ik toch erg gespannen. Ik denk dat zelfs mijn grootmoeder beter zou hebben gereden dan ik. We beslisten om in de regen geen onnodige risico�s meer te gaan nemen. Freddy wint dan wel deze rally, maar ik ben Europees kampioen.”

Zijn co-piloot Jean-Marc Fortin wou het volgende kwijt:

“Spijtig dat we de kers niet op de taart hebben kunnen zetten, maar we moesten een tweede plaats veiligstellen. Dat was het enige wat telde.”

Wij feliciteren alvast de nieuwe Belgische kampioen.

 

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter