Diverse media doen melding van een testsessie voor Robert Kubica bij het team van Sir Frank Williams, maar van het team hebben we nog steeds geen officiële bevestiging binnen..

Dit betekent dus dat er naast Felipe Massa en reserve-coureur Paul di Resta, Robert Kubica als serieuze optie zou mogen worden beschouwd door Williams voor 2018.

Andere namen die circuleren in de wandelgangen zijn Marcus Ericsson die op de schopstoel zit bij Sauber en Jolyon Palmer, die zal worden vervangen door Carlos Sainz jr. Overigens wilde Renault kennelijk geen gezichtverlies lijden vanwege het binnenhalen van Sainz. Daardoor deed zogenaamd moeilijk over de rondetijden van de Pool.

Zogenaamd zou Robert ‘veel te langzaam zijn‘. Maar wij kunnen ons nog herinneren dat de test vooral was bedoeld om te bekijken of Kubica een volledig Grand Prix-afstand zou kunnen rijden…

Williams lijkt zich sowieso nergens wat van aan te trekken en zou open staan voor gesprekken met Nico Rosberg, die als manager van de Pool zichzel een nieuwe job heeft aangemeten.

Het team wil volgend jaar een flinke stap vooruit maken en zoekt daarbij rijders die ook kunnen meegroeien. Nu is Kubica met zijn 32 jaar niet bepaald jong, maar dat geldt ook voor de 31-jarige Di Resta.

Laat staan de 36-jarige Felipe Massa die eind vorig jaar zich nog opmaakte voor een bestaan als gepensioneerd F1-coureur…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!