Met veel geluk heeft Ralf Schumacher zijn zware ongeval op Monza bijna ongekwetst doorstaan. Dit was de zwaarste crash van zijn carri�re. Zelf kan hij zich niets meer herinneren van het voorval.

Na dergelijke ongelukken dringt zich natuurlijk altijd de vraag op: Is het nodig dat (meestal goedbetaalde) coureurs zich regelmatig aan dergelijke gevaren blootstellen ?

Het merendeel van een Duitse lezersgroep is van mening dat testrijden tot het risico van het vak behoort. Slechts een tien procent van hen sprak zich ervoor uit om alleen de testcoureurs deze gevaarlijke werkzaamheden tussen de races door uit te laten voeren. Een aantal teams heeft weliswaar ��n of meerdere testrijders, maar het is blijkbaar onontbeerlijk dat de F1-coureurs zelf ook testen.

“Er wordt getest om grenzen te vinden,” aldus Michael Schumacher. “Alleen als hij ook buiten races de grenzen van een wagen zoekt, kan een coureur tijdens een race op de limiet rijden, zonder erover te gaan.”

Sinds het begin van dit seizoen zijn de rijders verplicht het zogenaamde HANS-systeem te dragen. Dit beschermt hoofd en nek bij zware klappen. Dit zal Ralf ongetwijfeld geholpen hebben, maar ik denk dat zijn beschermengel het ook druk gehad heeft om hem met zo’n snelheid in leven te houden…

We zullen de oorzaak van het ongeval nog wel te horen krijgen, ook al weet Ralf er zelf niets meer van. Waarschijnlijk beter zo, want dan kan hij er ook geen schrik van hebben als hij bij de GP van Monza weer vol gas moet geven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter