Op dinsdag 1 en woensdag 2 augustus mogen de teams op de Hungaroring testwerk verrichten.

Slechts vier keer mogen de Formule 1-teams tijdens het seizoen hun auto’s op de baan onderwerpen aan updates, calibratie’s of het uitproberen van nieuw talent.

Renault laat oud-winnaar Robert Kubica testen, om te bekijken hoe de Pool het houdt op het veeleisende circuit. Voor het eerst sinds 3 februari 2011 zal Robert deelnemen aan een officieel testsessie. We zijn heel erg benieuwd wat Kubica doet, na alle lovende resultaten in een oudere auto en de simulator.

Red Bull heeft nog niet besloten wie er wanneer rijdt. Max Verstappen zal in ieder geval een dag rijden en Pierre Gasly op de andere dag. We weten niet of Gasly ook zal rijden in de Toro Rosso, daar er wrijvingen zijn tussen het team en haar huidige coureurs. Voor de dinsdag is F2-coureur Gelael bevestigd.

Voor Force India rijden Auer en Mazepin een halve dag op beide dagen. Bij Sauber rijdt de Japanner Matsushita, een voorwaarde voor de deal met Honda?

De voorwaarde van de in-season testdag is dat er minstens één dag door een coureur met ‘weinig’ ervaring wordt gereden. Dat wil zeggen: de rijder van dienst mag aan maximaal twee Grands Prix hebben deelgenomen.

Daarom zet Mercedes de Brit George Russell in, die de huidige leider in het GP3-klassement is. Sinds dit jaar is de 19-jarige Russell ontwikkelingscoureur voor de ‘Zilverpijlen’…

UPDATE: Verstappen zal de eerste dag voor zijn rekening nemen bij Red Bull. Bij Ferrari rijdt het duo Antonio Giovinazzi / Charles Leclerc. Bij McLaren rijden F3-coureur Lando Norris/Fernando Alonso, maar is er nog niet bepaald wie wanneer rijdt.

Overzicht:

Mercedes
Dinsdag: George Russell
Woensdag: George Russell

Red Bull
Dinsdag: Max Verstappen
Woensdag: Pierre Gasly

Ferrari
Dinsdag: Antonio Giovinazzi/Charles Leclerc
Woensdag: Antonio Giovinazzi/Charles Leclerc

Force India
Dinsdag: Lucas Auer en Nikita Mazepin
Woensdag: Lucas Auer en Nikita Mazepin

Williams
Dinsdag: Lance Stroll
Woensdag: Luca Ghiotto

McLaren
Dinsdag: Stoffel Vandoorne
Woensdag: Lando Norris

Toro Rosso
Dinsdag: Sean Gelael
Woensdag: nnb

Haas
Dinsdag: Santino Ferrucci
Woensdag: Santino Ferrucci

Renault
Dinsdag: Nicholas Latifi
Woensdag: Robert Kubica

Sauber
Dinsdag: Gustav Malja
Woensdag: Nobuharu Matsushita


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!