In 2011 won Sebastian Vettel de laatste Turkse Grand Prix. Sindsdien is de F1-circus niet meer teruggekeerd op het circuit Istanbul Park.

Istanbul Park is de enige late toevoeging, ervan uitgaande dat het contract met het Turkse circuit afgerond wordt. Dan wil de FIA een kalender voor 2020 presenteren met 17 races. Van de huidige coureurs hebben alleen Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Sergio Perez eerdere ervaringen met het Turkse asfalt.

Alle evenementen op de Amerikaanse continenten zullen niet doorgaan. Vietnam en China waren in beeld en zijn officieel nog niet afgelast, maar de verwachting is dat beide circuits geen race zullen hosten.

Jerez werd ook overwogen om het gat in november te vullen, maar het Spaanse circuit zal naar verwachting toch niet op de kalender verschijnen.

Hoewel er officieel geen datum is geprikt, denken de FIA en Liberty Media voor een Turkse Grand Prix op 15 november, twee weken na Imola. Daarna volgt een afsluitend ‘three-header‘ in het Midden-Oosten, met op 29 november en 6 december races in Bahrein en de seizoensafsluiting in Abu Dhabi op 13 december.

Er zijn nog steeds plannen om de tweede race in Bahrein te verrijden op een kortere, snellere layout dan het reguliere circuit van Sakhir.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!