Mexico zinspeelt op een terugkeer op de Formule 1 kalender. Het Noord-Amerikaanse land zou het liefst volgend jaar al een race willen organiseren.

Jose Abed die de Mexicaanse vertegenwoordiger is bij de FIA maakt de plannen van Mexico kenbaar. De Mexicanen zouden de Formule 1 graag terughalen naar hun land. Een eventuele Mexicaanse GP in 2014 zou dan verreden moeten worden op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico City.

De laatste Mexicaanse GP dateert alweer uit 1992. Toen reden de rijders ook hun rondjes op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Nigel Mansell wist in 1992 de vooralsnog laatste Mexicaanse GP op zijn naam te schrijven. Volgens Bernie Ecclestone is het circuit in Mexico City echter niet geschikt om moderne Grand Prix weekenden te organiseren.

Abed spreekt over een mogelijke terugkeer, maar dan moet het circuit wel verbeterd worden. We hebben plannen om het circuit te gaan verbeteren. Wanneer deze verbeteringen gereed zijn keert Mexico in 2014 terug op de racekalender, spreekt een zeer zekere Abed.

De kosten van de verbeteringen worden door Abed geschat op zo’n $20 miljoen, omgerekend zo’n €15 miljoen. De vergoeding om de race te mogen organiseren zou $30 miljoen bedragen. Omgerekend naar de euro zou dit neerkomen op ongeveer €22.5 miljoen.