Jolyon Palmer hoeft ietsje minder te vrezen voor zijn zitje bij Renault. De test van oud-coureur Robert Kubica krijgt geen direct gevolg voor het fabrieksteam van de Fransen.

Onlangs testte Kubica een Renault F1-auto. Hij reed maar liefst 115 ronden op het circuit van Valencia en zowel het tempo als de fysieke conditie van de Pool was naar verluidt prima in orde. De geruchtenmachine draaide dan ook op volle toeren, want het is inmiddels een publiek geheim dat Renault Palmer steeds minder ziet zitten.

Renault-baas Cyril Abiteboul maakte een einde aan de geruchten. Kubica zal Jolyon niet vervangen gedurend het huidige seizoen en de Pool staat ook niet op het lijstje met mogelijke coureurs voor 2018.

Het team had louter een uiterst voorzichtig schema uitgedokterd om het mentale en fysieke herstel van Kubica te monitoren en waar mogelijk te verbeteren.

Volgens de teambaas zal Robert nog meer moeten laten zien voordat hij in aanmerking komt voor een zitje bij het fabrieksteam van Renault. Blijft natuurlijk nog wel de vraag open, waarom Renault zoveel moeite doet voor een oud-coureur als deze sowieso niet in aanmerking zou komen voor een stoeltje.

Het zal een hele kluif worden om een 34-jarige coureur, die weliswaar zeer getalenteerd was en is, terug te laten keren terwijl zijn kracht en beweging flink zijn beperkt…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!