Ze weten allebei het teambelang vaak genoeg voorop te zetten en dat ook in de media te benoemen. Toch telt ook het individuele resultaat ten opzichte van je teamgenoot. Wat dat betreft deed Verstappen goede zaken in Japan.

Vorige week zegevierde Ricciardo ten koste van Max Verstappen in Maleisië, maar was de Nederlander in de kwalificatie al de snelste van de twee Red Bulls. Het afgelopen weekend in Japan wist Max ook in de race Ricciardo achter zich te laten.

Hoewel hij in de eerste en derde vrije training nog iets langzamer was dan zijn teamgenoot, in de tweede vrije training was hij een stuk sneller. Al dient hierbij opgemerkt te worden dat Ricciardo zijn snelste tijd op de harde band reed, Verstappen op de soft variant.

In de kwalificatie, het moment dat het er echt om ging, kon de Australiër niet tippen aan de snelheid van onze landgenoot. Zowel in Q1, Q2 als Q3 wist Verstappen een snellere rondetijd neer te zetten. Het leverde een vijfde startpositie op, achter de beide Mercedes en Ferrari coureurs. Door straffen voor Vettel en Raikkonen begon Verstappen als derde aan de race.

Positie	Coureur	 		Team		Q1		Q2		Q3
5	Max Verstappen		Red Bull	01:32.487	01:31.489	01:31.178
6	Daniel Ricciardo	Red Bull	01:32.538	01:31.719	01:31.240

In de race wist hij al bij de start de tweede plaats in handen te nemen, om deze gedurende de race niet meer weg te geven. Zelfs toen wereldkampioen Lewis Hamilton nadrukkelijk op de deur klopte, gaf Verstappen geen krimp. Op zijn eigen kenmerkende wijze wist hij de Brit achter zit te laten.

Ricciardo daarentegen reed een vrij anonieme race. Tijdens zijn start werd hij het slachtoffer van de slechte start van Hamilton, waardoor hij achter Perez terecht kwam. Gedurende de race wist hij zich niet naar voren te knokken en na een matige pitstop, waarbij de band rechtsvoor er niet direct goed op ging, reed hij een kansloze race.

Het uiteindelijke verschil tussen de Red Bull coureurs was bij het vallen van de vlag uiteindelijk 29 seconden. Een behoorlijk gat.

Positie	Coureur		Team		Tijd
1	Rosberg		Mercedes	1:26:43:333
2	Verstappen	Red Bull	+ 4.978
3	Hamilton	Mercedes	+ 5.776
4	Vettel		Ferrari		+ 20.269
5	Raikkonen	Ferrari		+ 28.370
6	Ricciardo	Red Bull	+ 33.941


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!