Alle positieve praat van de afgelopen weken ten spijt, rijden beide McLaren-Honda’s nog steeds in de achterhoede rond.

Louter Manor hoeft achter de Britse (voormalig?) topteam aan te sluiten, terwijl de snelste Force India een halve seconde voor Button en Alonso zit. Niet helemaal wat men in gedachte had voor de GP van China.

De derde kwalificatie van het seizoen verreden en nog geen enkele keer kon ook maar één McLaren-Honda zich beter kwalificeren dan een P17. We hebben toen reeds een agressievere engine-mapping geprobeerd en dat is ook de reden waarom het er op vrijdag zo goed uit zag., zo begint topman Yasuhisa Arai zijn uitleg.

Ik vind nog steeds dat we sinds Australië een zeer snelle progressie geboekt hebben. Jammer genoeg zat de snelheid tot gisteren erg goed maar was vandaag toch wel enigszins een teleurstelling.

Morgen tijdens de race hoop ik op een goede snelheid en strategie, om zo punten te behalen. We zullen ons vertrouwen in het programma echter niet verliezen., aldus Arai.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!