Sauber kan het dit seizoen blijkbaar nog steeds niet helemaal waarmaken, ondanks de vierde plaats van Jacques Villeneuve in de race van Imola. De kwalificatie zette het Zwitserse team weer met beide voeten op de grond: Massa werd elfde, Villeneuve veertiende.

“De balans van de wagen was niet te slecht deze namiddag, dus had ik echt verwacht sneller te zijn,” aldus Villeneuve. “Soms is het dit seizoen een probleem voor me geweest om het beste uit de wagen te krijgen in ��n ronde, maar de kloof was nogal groot vandaag. De wagen voelde ok� maar die gripsituatie leek hier een beetje extreem, dus ben ik verward.”

Felipe Massa was wel redelijk tevreden: “Ik had een goede ronde en de balans was in orde, een beetje onderstuur hier en overstuur daar, waarschijnlijk door de wind, maar niets al te erg. Met een gelijkaardige prestatie in de laatste kwalificatie van morgen denk ik dat we een goede prestatie kunnen neerzetten in de race.”

Teambaas Peter Sauber had net als Jacques Villeneuve iets meer verwacht: “Na de duidelijke verbetering die we in Imola gemaakt hadden, verwachtten we hier meer. Maar Felipe heeft het potentieel om de race in de eerste vijf rijen te starten, dus daarom zou het mogelijk moeten zijn om meer punten te scoren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter