ATAR – TIDJIKJA
Stage 8: Liaison: 34 km – Special: 355 km.
Totaal: 389 km

Dubbelslag Fransman Peterhansel

De Fransman St�phane Peterhansel heeft met zijn Mitsubishi donderdag de achtste etappe gewonnen van de Dakar Rally. De tocht ging tussen Atar en Tidjikja over 355 kilometer. Peterhansel had bijna 29 minuten voorsprong op de Duitse Jutta Kleinschmidt (VW) en ruim 32 minuten op de Belg Gr�goire de Mevius (BMW).

Peterhansel nam ook de leiding in het autoklassement over. De Japanner Hiroshi Masuoka leed veel tijdverlies door mechanische pech.

Overigens dreigt voor Kleinschmidt nog diskwalificatie. Ze verwisselde in de nacht van dinsdag op woensdag een motorblok. De winnares van 2001, inmiddels al op grote achterstand in het klassement, krijgt donderdagavond uitsluitsel van de jury of ze de rally mag vervolgen.

Gerard de Rooy heeft het uitvallen woensdag van zijn vader Jan niet goed verwerkt. De jonge DAF trucker lag bij de tweede tijdmeting na 258 kilometer elfde met meer dan een uur achterstand op de Tsjechische etappewinaar Loprais.

De Rus Tsjagoeine bleef koploper. De Rooy staat op bijna twee uur. Hans Stacey, die in de oude DAF van zijn oom Jan de Rooy meedoet, reed verrassend sterk in zijn allereerste woestijnetappe en kwam als zevende door de tijdmeting.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter