AYO�N EL ATRO�S – TIDJIKJA
Stage 14: Special 548 km – liaison 4 km.
Totaal: 552 km.

Alphand vloeiend over de zandduinen.

De Fransman Luc Alphand reed donderdag in zijn BMW rallywagen schijnbaar moeiteloos tegen de zandduinen van Mauritani� op. Hij won met overmacht de veertiende etappe, een 548 kilometer lange klassementsproef van Ayoun el Atrous naar Tidjikja.

De Schot Colin McRae, die woensdag zegevierde, finishte nu in zijn Nissan als tweede op bijna een kwartier van Alphand. De Franse klassementsaanvoerder St�phane Peterhansel (Mitsubishi) werd derde en bouwde zijn voorsprong uit op naaste belager Hiroshi Masuoka (Mitsubishi) tot 1.05.04 uur.


Cyril Despres is op dreef in de Dakar Rally. De Franse KTM motorrijder won donderdag de veertiende etappe. Het was al zijn derde zege in deze woestijnrally.

De Zuid Afrikaan Alfi Cox (KTM) werd tweede op 1.23 minuut, de Spanjaard Nani Roma (KTM) derde op 4.14. Klassementsleider Roma verdwaalde en viel in het begin van de etappe. Hij verloor een kwartier, maar in het tweede deel kwam de KTM fabrieksrijder sterk terug. Hij haalde zelfs rivaal Richard Sainct in en liep nog twee minuten uit op de Fransman, vorig jaar winaar van Dakar. Roma heeft met nog drie etappes te gaan 9.40 minuut voorsprong op Sainct.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter