Op beelden van de afgelopen races is te zien, dat met name bij Red Bull en in mindere maten bij Ferrari, de voorvleugel te flexibel is.

Op hogere snelheid buigen deze onder druk van de wind waardoor er minder luchtweerstand is. Dit levert voordeel op ten opzichte van de teams dit niet gebruiken.

Het gebruik van flexibele vleugels is niet ongewoon in de Formule 1, en derhalve worden de auto’s hierop getest voor aanvang van een race weekend.
De huidige test bestaat uit een gewicht van 50kg dat aan de uiteinden van de vleugel worden geplaatst, de vleugel mag dan niet meer dan 10mm buigen.

Er word geïmpliceerd dat Red Bull en Ferrari een manier hebben gevonden deze test te doorstaan, hun vleugels zouden pas gaan buigen onder een grotere druk dan 50kg.

Op basis van deze verdenking heeft de FIA besloten de test voor de flexibele vleugels aan te passen. In het race weekend van Spa-Francorchamps zal er 100kg aan de uiteinden van de vleugel worden geplaatst, welke dan maximaal 20mm mogen buigen.

Dit zal betekenen dat sommige teams hun vleugels moeten aanpassen. Of dit de dominantie van Red Bull zal aantasten valt nog te bezien.