Het spande erom in de Teamboss-competitie van vorig jaar. Op kop stoomde ‘Shorttracker’ naar een tweede hoofdprijs op rij. Maar het was de strijd eronder, wat echt spannend was en nauwlettend werd gevolgd via het forum. Collega Kootje, forumlid Marc die België vertegenwoordigde en ondergetekende, vochten een flinke ‘battle’ uit welk glorieus werd gewonnen door mij [Ja, ik blijf het herhalen, Kootje].

Ik weet niet meer op welke plek collega Erik ‘Kootje’ Koot eindigde [pun intended], maar hij won een dagje ijskarten als troostprijs voor de moeite.

Helaas was Kootje niet gelegen om te genieten van zijn prijs. Daarom gunde Erik de leden van het forum, een eerlijk kans om de prijs over te nemen. Je ziet het…het loont wel degelijk de moeite om lid te worden van het leukste Nederlandstalige F1-forum van Nederland en België!!!

Toch bleek de locatie van de Skidome te Rucphen een te grote hindernis voor iedereen? Omdat het zonde was om een prijs verloren te laten gaan, nam ik het mij voor om te gaan ijskarten. Al was het voor mij bijna 9 jaar geleden, dat ik voor het laatst een kart [100cc tweetakt] had bestuurt. En dan meteen rijden op een ijsbaan, in plaats van strak en ruw asfalt…

Ik wil daarom met name collega en ‘favorite opponent’ Erik Koot bedanken voor zijn ruimhartig gebaar. Je ben een goede verliezer, Kootje! Hopelijk ook na dit seizoen, hahaha!

En zo toogde uw scribent met aanhang naar Rucphen. Het Skidome is gelegen in een sportcomplexgedeelte van Rucphen.

De baan is gesitueerd op de begane grond en is best een gewenning voor wie van warmere temperaturen houdt. Het hele gebouw heeft wel weg van een koelkluis, zoals ik meemaakte bij een voormalige werkgever in vers voedsel. Neem dus een dikke trui mee, indien je een koukleum bent! We kregen een voorlichting over de kleding en belangrijker, de bediening van de kart.

De kart is gebouwd onder auspiciën van Van Eglem, een bekende naam op Zandvoort. Echter leerde ik dat de kart een elektromotor had! Dus ik vreesde een aan/uit-effect op het ‘gaspedaal’. Het ding liet zich echter zeer gewillig en goed doseerbaar bedienen.

Overall, helm en handschoenen aan en naar de startopstelling! De lader werd afgekoppeld, de ‘keuzeknop’ ging in stand 1 [0 is neutraal en 2 is achteruit] en gaan met die handel! De banden zijn voorzien van noppen, die het nodige geluid maken. Dus je ervaart geen totale stilte bij het rijden. Wellicht zou dat anders zijn op een beton of asfaltbaan.

Het rijden is vrij eenvoudig als je het trucje kent. Je nadert de bocht, gas los en insturen. Je krijgt nu enige onderstuur, maar dan ga je op het ‘gas’ en komt de achterkant omzetten door de koppel van de elektromotor. Zo drift je dan de bochten door.

Elke heat duurt 10 minuten, maar afhankelijk van je vaardigheden rij je tussen de 8 en 12 rondjes. Na de sessie levert je de overall en helm weer in en kun je een drankje pakken en napraten!

En anders dan wat ik gewend was, rook ik naderhand niet naar benzine. Ik miste dat in ieder geval niet, dus was een mooie pluspunt voor Skidome!
Al blijft de snelheid en vooral explosiviteit van een tweetakt nog te aantrekkelijk voor mij…Maar dat wijt ik aan mijn gevorderde leeftijd, hahaha!

Het was leuk om te doen en het is ook leuk voor mensen, die het allemaal niet zo serieus nemen. Dat deed ik ook niet en dat was het grote verschil met de buitenbanen waarop ik in mijn jonge jaren reed [heel, heel lang geleden dus!].

Ik wil tot slot bij deze Skidome bedanken voor hun vlotte medewerking per email en hun toestemming om film [helaas was het iets te donker voor goed beeld] en foto’s te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.