Teambaas van Scudería Toro Rosso Franz Tost

Franz Tost wil met Formule 1 racen in Zuid-Afrika, meer races in de Verenigde Staten en naar Argentinië en India

Vandaag kwam naar buiten dat Franz Tost, de teambaas van de Scudería Toro Rosso van mening is, dat Formule 1 teveel in Europa verblijft.

Dat terwijl de nieuwe eigenaar van Formule 1, Liberty Media Group, nu juist beloofde dat de Europese basis versterkt zou worden in de komende jaren.

In het afgelopen decennium zagen we dat Formula One Management vooral de nadruk legde op Aziatische expansiedrift met nieuwe grand prixs in China, Maleisië, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten. In totaal kwamen er in Azië zeven grand prixs bij en na die periode horen we de fans concluderen, dat een aantal van de circuits en dientengevolge de races daar niet aantrekkelijk zijn.

Tegelijkertijd horen we organisatoren (Maleisië en Singapore) vertellen, dat het te duur is gebleken om deze grand prixs te organiseren, dat het tijd wordt om te stoppen.
Binnenkort verdwijnen er dus alweer enkele van de kalender.

Nu zegt zelfbenoemd visionair Tost dus, dat Formule 1 toch het Europese thuisland moet verlaten en zich vooral moet richten op nieuwe markten. Formule 1 heeft altijd vanuit Europa een wereldwijde tour gemaakt, al in de jaren vijftig was de Indy 500 onderdeel van de grand prix tour.

Van oudsher is er een haat-liefdeverhouding met de Verenigde Staten, soms ging het een tijdje geweldig met Formule 1 aan de andere kant van de atlantische plas, soms wilde het weer een tijdje niet lukken. Maar wel was er altijd een relatie. Canada maakt al heel lang deel uit van het DNA van Formule 1 en dat geldt ook voor Japan, Brazilië en Australië.

De rest is tijdelijk geweest. Kalendervulling. Contractjes voor één, drie of vijf jaar. Komen en gaan. Er zijn lijstjes op Wikipedia en elders te vinden waarop per land, per circuit gesorteerd duidelijk wordt hoe het met de aantallen grand prixs per venue staat. Echt, daar staat Zuid-Afrika niet bovenaan.

Formule 1 in Europa staat ook onder druk; er is in Duitsland in 2017 alweer geen grand prix. Frankrijk verloor de grand prix in 2008. In Nederland is al sinds de jaren tachtig geen grand prix meer verreden. In België, waar het door de rijders meest bewierookte circuit ligt, is een aantal malen (2003, 2006) geen Formule 1 grand prix verreden om commerciele redenen.

Telkens als zoiets gebeurt bloedt de Formule 1-wereld verder leeg. Fans vertrekken, teams lijden mee. Sponsors raken verongelijkt en monteurs falen ietsjes vaker, rijders delen in de malaise.

Geld speelt een grote rol in de edelste tak van motorsport, dat is niets nieuws. Maar aan Franz Tost dient een duidelijke boodschap te worden afgegeven: Haal de Formule 1 uit Europa weg en de Formule 1 zal sterven. De teams, de historie en het DNA van de sport zijn onlosmakelijk verbonden met Europa. Thuis is Europa voor Formule 1 en de deelnemers. Ja, er is ook een Amerikaans team. Met een hoofdkantoor in Engeland. Ja, de Canadese race, de Braziliaanse, en die in Australië doen al tientallen jaren mee. Maar Formule 1 moet Europa koesteren wil het overleven.

Franz Tost doet het niet slecht met zijn STR. Hij heeft goede mannen om de auto’s staan en heel veel geluk met Carlos Sainz, die een uitzonderlijk getalenteerd rijder is gebleken. Maar wellicht wordt het -in het belang van het team- tijd voor een nieuwe teambaas bij Toro Rosso?

Tost was de oorzaak van de uit de hand gelopen problemen in mei van 2016 in zijn team. Hij had de vete tussen de twee equipes rondom Verstappen en Sainz niet onder controle, verloor meerdere malen zijn geduld, liep in discussies over strategie en werkwijze boos weg en sloeg dan met deuren en gooide met spullen. Daardoor ontstond een onhoudbare situatie en moest Kvyat plaatsmaken voor Verstappen bij Red Bull Racing midden in het seizoen.

Franz Tost kan veel, maar Formule 1 vraagt alles. En Franz Tost blijkt niet te kunnen leveren wat gevraagd wordt: alles.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!