Medio mei schreven wij nog dat er in 2017 weer getankt mag worden tijdens de races, naast andere maatregelen die de sport sneller en aantrekkelijker moeten maken. Maar dat gaat dus niet door.

Toto Wolff van Mercedes wees direct na de intentie-verklaring van de FIA op de kosten. Tanken werd verboden omdat de auto’s te lang in de pits stonden en vanwege de kosten, zo legde Wolff toentertijd uit aan de BBC.

Kennelijk hebben de meeste ‘decision-makers‘ van de Formule 1 teams zich aangesloten bij Toto, want tijdens een meeting voorafgaande aan de Grand Prix in Canada over de voorgenomen regelwijziging bleek dat de teambazen unaniem tegen zijn.

De deelnemers aan het wereldkampioenschap Formule 1 zijn van mening dat een race waarbij getankt kan worden geen goed beeld geeft van wie de beste coureur is, en ook de extra kosten zouden een doorn in het oog zijn.

Het tanken tijdens een Grand Prix zou in het eerste jaar bijna 1,4 miljoen euro kosten enn de jaren daarop 700.000 euro per jaar.

Wat de gevolgen van de afwijzing van de teams zijn, is nog onduidelijk. Mogelijk had Bernie Eccelstone dit zien aankomen, want de bejaarde FOM-baas uitte onlangs felle kritiek op de Strategy Group en zou deze graag willen ontmantelen.

Zo zou de macht qua reglement weer bij de FIA en FOM moeten zitten.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!