Zes jaar.
Al zes jaar [debuutjaar 2006] met een gedwongen sabbatical van één jaar, maakt Adrian Sutil al deel uit van de Formule 1-grid. In die zes jaar heeft Sutil echter nog nooit het podium mogen betreden na een Grand Prix.

Een P4 is tot nu toe de hoogste positie die Sutil mocht behalen. Dat resultaat behaalde Adrian al in 2009 in zijn tweede jaar voor Force India, na de GP van Italië op het circuit van Monza. In het afgelopen seizoen behaalde Sutil een P5 als beste resultaat, in de straten van Monaco.

Maar, zo zegt Sutil, in 2014 moet het maar eens gebeuren. De Duitser wiens vriendin Jennifer Becks immens populair is onder de leden van de redactie [niet uw scribent!], vertrouwt op resultaten die Sauber in het verleden heeft geboekt. Sauber heeft in het verleden al podiumplaatsen behaald, en dat is precies wat ik volgend jaar ook wil doen. Ik ben er zeker van dat de samenwerking tussen Sauber en mijzelf succesvol word., zo klonk het gemotiveerd in de microfoon van Formula1.com.

De 30-jarige had nog lovende woorden over zijn vorige broodheer; Ik heb een fijne tijd bij Force India gehad en het team zal altijd een speciale plek in mijn hart blijven houden omdat ze me in 2013, na een afwezigheid van een jaar, een tweede kans hebben gegeven. Ik ga een aantal van de mensen daar ook zeker missen, maar ik zie erg naar mijn nieuwe uitdaging uit.

Sutil zal eigenlijk nu pas voor een ander team rijden. Feitelijk heeft hij zes jaar voor één team gereden. Vijf jaar Force India en één seizoen bij voorloper Spyker. Adrian is dan ook zeer benieuwd naar hoe het zal zijn om voor een ander team te werken/rijden.

En de wissel kent nog een toevallige mazzeltje voor de kersverse Sauber-coureur. Sutil woont namelijk ‘op één uur rijden‘ van de Sauber-fabriek. Dus zal Adrian na Kerst dan ook dagelijks te vinden zijn in Hinwil.

Op de redactie zijn vooral de collega’s Fabian, Maikel en Niels [?] blij dat ze Becks niet hoeven te missen…